Markberedare


J Amréns Skogsmaskiner AB har SCA Skog som en av sina kunder. De ville hitta en lösning på de problem som uppkommer för att markbereda i besvärlig terräng.

I och med detta så såg Jonas en möjlighet att utveckla företaget och införskaffade 2012 en Valmet 941 som i ett litet projekt byggdes om till en kranspetsmonterad markberedare som enkelt kan byggas om till skördare igen. Detta har fungerat bra så de har beslutat att fortsätta med detta koncept ett tag till. Sedan markberedningsprojektet kom i gång har maskinen gått i markberedning under barmarkssäsongen och slutavverkat under vintersäsongen. Vintern 2014 byttes maskinen ut mot en Komatsu 931.


Inför barmarkssäsongen 2017 kommer maskinen inte att byggas om likt de senaste åren utan kommer att fortsätta med slutavverkning. Se mer under fliken "slutavverkning". Spaden kommer därför att ta en paus under den kommande barmarkssäsongen men kommer förhoppningsvis tillbaka senare säsonger! 


Är du nyfiken på vår markberedningsmetod?

Trots att vi inte kommer att ha spaden i drift denna sommar är du varmt välkommen att ringa och diskutera markberedning med Jonas! Kanske behöver du något markberett nästa säsong? Du hittar hans nummer under fliken kontakt.